FINE HVAC este singurul pachet de pe piata care ‘gandeste’, ‘sugereaza’ si realizeaza desene si calcule in mod automat, creand intreaga documentatie a proiectului alaturi de toate desenele. Usureaza munca proiectantului prin preluarea unor sarcini, oferind cele mai bune solutii HVAC.

FINE HVAC combina atat proiectarea, cat si calculele intr-un mediu unitar ce este format din 2 componente principale: Modulul CAD (similar altor produse CAD si compatibil .dwg) si Modulul de Calcufine hvacle.

Modul de lucru

Pierderi termice – calcularea pierderilor termice, raportate la DIN 4701/77 si 4701/83, realizate în mod automat din desene sau prin tastarea analitica cu posibilitatea administrarii usoare a cazurilor tipice. Tiparul pierderilor termice totale si analitice apare pentru fiecare nivel si spatiu.

Energia va fi analizata folosind metoda Degree-day.

Sistemul de tevi dual – calculul instalatiei de incalzire Twin-Pipe a oricarui aranjament de retea (clasic sau cu raport inversat) se face direct din planul de parter sau prin simpla tastare. Aici se regasesc solutiile ce urmaresc metoda clasica sau chiar metoda simulatiei hidraulice totale, cu solutia reversibila pentru retea si definirea punctului de operare (punctul de intersectie pentru curba de retea caracteristica si curba circulara); calcule analitice pentru radiatoare, boilere, arzatoare, circulator, sistem de siguranta, cos, rezervor etc. cu optiunea de a selecta din librarii de informatii variate. Se regasesc si nota de materiale, estimarile costurilor, ofertele, descrieri tehnice cu optiunea de a selecta dintre prototipurile existente si altele.

Sistemul de tevi unitar – calculele la scara normala a sistemului Single-Pipe Heating System se realizeaza cu urmatoarele trei metode:
– Metoda scaderilor de presiuni egale (Self-balancing),
– Metoda scaderilor de temperaturi egale sau metoda unei simulari hidraulice totale, care este solutia inversata pentru circulatorul selectat.

Inserarea retelelor în planuri de parter prin desen sau prin tastare – calculele analitice pentru Radiatoare, Boilere, Arzator, Circulator, Sistem de siguranta, Cos, Rezervor au optiunea de a selecta din librarii variate, ca in aplicatia Twin-Pipe System. Aici se mai regasesc si nota de materiale, estimarile costurilor, ofertele, descrieri tehnice cu optiunea de a selecta dintre prototipurile existente si altele.

Sistemul de incalzire în pardoseala – calcularea la scara reala a tevilor din sistemul de incalzire în pardoseala, calcule pentru radiatoare, boilere, arzatoare, circulator, sistem de siguranta, cos, rezervor etc., cu optiunea de a selecta din librarii de informatii variate sunt intalnite aici, si multe altele.

Sistem de ventilatie – pot fi realizate calculele retelei de tevi din sistemul de ventilatie pentru orice aranjament (clasic sau inversat). Definirea unei retele se realizeaza în mod automat din desene sau prin tastare. Se regasesc solutii ce urmeaza metoda simulatiei hidraulice totale sau clasica, cu solutia retelei reversibile si definirea punctului de operare (punctul de intersectie pentru curba caracteristica de retea si curba circulara). Se pot realiza calculele analitice pentru unitati FCU, unitati centrale, pompa, sistem de siguranta etc., toate selectate din librarii bogate in informatii ce pot fi reactualizate permanent. Aici se mai regasesc si nota de materiale, estimarile costurilor, ofertele, descrieri tehnice cu optiunea de a selecta dintre prototipurile existente si altele.

Canale de aer – se pot face calcule pentru elementele instalatiei de ventilatie sau pentru altele. Aici se mai regasesc si nota de materiale, estimarile costurilor, ofertele, descrieri tehnice cu optiunea de a selecta dintre prototipurile existente si altele.

Psychrometrice – se poate realiza selectia unitatilor de aer conditionat si distributia de aer în spatiile cu aer conditionat folosind ecuatiile analitice psychrometrice (pentru racire si încalzire) si folosind orice metoda (de exemplu, racire cu uscare, reîncalzire, aer pre-racit, 100% aer proaspat etc.). Rezultatele analitice sunt prezentate în tabele si diagrame – cu toate variatiile. Se mai pot face si specificatii analitice pentru selectarea corecta a unitatilor de aer conditionat.

Info Contact

Contactati-ne cu incredere

+40 356 420 234

+40 356 814 184

welcome@intellitech.ro

str. Virtutii Nr. 6, Timisoara

Echipa IntelliTECH SRL

  • Contacteaza-ne Online