Facilitatile de desenare cum ar fi “click dreapta – pentru a accesa proprietati” sau folosirea grips (apucarea si repozitionarea cu ajutorul mouse-ului) pentru orice obiect din constructie (perete, gol, coloane, grinzi etc.) cresc viteza de lucru. Pe langa acestea, vizualizarea in timp real a transformarii modelului in timp ce este modificat permite utilizatorului sa se concentreze in totalitate asupra procesului de proiectare, evitandu-se astfel pierderea timpului pentru sarcinile curente de desenare.

IDEA considera toate elementele de const4M IDEAructie, cum ar fi plansee, scari, acoperisuri, balustrazi, fatade, rampe, etc. ca obiecte inteligente, legate logic cu un alt obiect astfel incat acestea sa poata raspunde normal si sa se reactualizeze in mod automat. In mod particular, fiecare element are propriile atribute care pot fi modificate de catre utilizator in orice etapa. Mai mult decat o sarcina de desenare simpla, casutele de dialog pot sa activeze algoritmi sofisticati de desenare, asigurand forma corecta a elementelor in fiecare caz (de ex. scari suspendate, acoperisuri complexe, etc.).

Lucrand cu IDEA, utilizatorul isi poate crea propriul model, practic fara nici o limitare, editand concomitent in plan 2D, 3D sau chiar si in vederi frontale, sectiuni si perspective, vizualizand in acelasi timp efectele operatiunilor sale.

Faptul ca utilizatorul se confrunta cu un model inteligent se datoreaza structurii BIM (Building Information Modeling) a programului.

Datorita acestei structuri, IDEA foloseste in mod eficient aspecte din procesele de proiectare si constructii, cum ar fi extrase de materiale, functii topografice avansate, chiar si integrarea dintre IDEA si fiecare solutie a celorlalte programe 4M (STRAD / STEEL pentru proiectare structuri, FINE pentru cladiri – HVAC, Electrical, Sanitary etc.), toate acestea utilizand si facand referinta la aceleasi model de informatii standard (format de fisier 4M-BLD).

IDEA include un numar mare de obiecte si simboluri grupate in librarii si sub-librarii (de ex. mobila de sufragerie, camera de zi, bucatiarie, etc.), ce sunt gata pentru a fi utilizate. Mai mult decat atat, toate obiectele si desenele din librarii pot fi editate si reorganizate cu Dynamic Library Manager.

IDEA include PhotoIDEA, o unealta flexibila de redare ce produce scene fotorealistice de o inalta rezolutie. PhotoIDEA utilizeaza o bogata librarie de materiale reale cu textura (de ex. marmura, lemn, piatra, covor etc.), ce pot fi selectate si modificate adecvat daca este necesar. Faptul ca atributele obiectelor de constructie din IDEA includ informatii despre materiale simplifica si accelereaza procesul de proiectare. Plasarea surselor de lumina, selectarea fundalului si multe alte optiuni si setari sunt realizate intr-o modalitate rapida si prietenoasa prin grupul de comenzi PhotoIDEA.

WalkIDEA este modulul de realitate virtuala inclus in IDEA, generand plimbari prin scenariu intr-o maniera foarte simpla. Orice plimbare virtuala poate fi salvata ca fisier .avi. Mai mult decat o simpla plimbare, grupul de comenzi WalkIDEA, permit multe alte efecte vizuale, cum ar fi urcarea scarilor, optiunea de a deschide usi, etc. Pe langa acestea, WalkIDEA poate oferi experienta unei realitati 4D stereoscopice printr-o pereche de ochelari dubli (stereo glasses).

Info Contact

Contactati-ne cu incredere

+40 356 420 234

+40 356 814 184

welcome@intellitech.ro

str. Virtutii Nr. 6, Timisoara

Echipa IntelliTECH SRL

  • Contacteaza-ne Online